Bygg upp ditt smarta hem

Mer och mer vitvaror och apparater i ditt hem blir hela tiden smartare som ett resultat av ny teknologi och inbyggda datorer. Du kan ha ett smart-lås till din ytterdörr. Eller smarta frysar och kylskåp. I ditt hem kan nästan allt idag bytas ut emot en ”smartare” version. Smartphone kontroll är en vanlig funktion i sådan enheter.

För hemmet

Du kan hitta ett väldigt stort utbud av datoriserade apparater för ditt hem. Några exempel inkluderar: kylskåp/frys, tryckkokare, brödrost, säkerhetskamera, termostat, belysning, badrums våg, luftkvalitetsmätare, luftrenare. Din ugn och diskmaskin kan till och med vara ”smarta” med dagens teknologi.

För dig själv

Ditt smarta hem behöver självklart även ha några enheter för att kontrollera det. Rekommenderat är att ha en smartphone eller surfplatta, speciellt om man inte vill ha en smart hubb för hemmet. Din telefon behöver vara modern nog för att ha en snabb Wi-Fi koppling och vissa enheter kan även kräva NFC (Near Field Communication) eller Bluetooth för att fungera som dem ska. Men om din budget inte tillåter en sådan ny telefon, kan du sikta på en begagnad. Din telefon kan ju även behöva några accessoarer eller tillbehör. Du kan hitta det du behöver på nätet.