Laga din trasiga telefon eller surfplatta

När din mobila enhet har gått sönder kan du klicka dig vidare på nätet för att se hur smidigt det är att laga en telefon eller surfplatta. Utöver att det är smidigt, är det också miljövänligt och ekonomiskt att laga elektronik, eftersom du då kan behålla den istället för att köpa en helt ny.

En vanlig orsak till nyinköp av telefoner och surfplattor är att de har gått sönder. Till exempel är spruckna skärmar på grund av olyckshändelser vanligt. Men det du bör göra istället, är att få skärmen utbytt, istället för att köpa en ny mobil eller platta.

Varför laga enheten?

Genom att istället laga din trasiga elektronik sparar du på naturresurser som kisel, vatten och inte minst minskar du koldioxidutsläppen. Nytillverkning av elektronik innebär en extrem miljöpåverkan, så ju mer återanvändning, återvinning och fortsatt användning vi kan bidra till, desto bättre för miljön. Både nu och på sikt. En helt ny enhet brukar också ofta komma med en avbetalningsplan eller bindningstid på några år. Att istället laga enheten, är en engångskostnad som är mycket lägre. Så tänk på det nästa gång skärmen spricker eller din mobil slutar ta laddning. Det är ofta mycket smidigt och förhållandevis billigt att lämna in den på lagning.